Printer Friendly Version ВАЖНО САОПШТЕЊЕ @ 13 February 2014 09:02 PM

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ – упис у бирачки списак

Поводом ванредних парламентарних избора у Републици Србији расписаних за 16. март 2014. године, Амбасада Р. Србије у Атини обавештава своје држављане о процедури уписа у бирачки списак која је предуслов за остваривање гласачког права у Амбасади Р. Србије у Атини.

Потребно је да држављани Р. Србије Амбасади доставе попуњену пријаву за гласање и једну копију важећег документа Р. Србије (пасош, лична карта или возачка дозвола). У циљу провере, примљене пријаве ће бити упућене општинским управама у Србији на чијем се гласачком списку држављанин налази.

Крајњи рок за достављање пријаве је 15. фебруар 2014. године.

Уколико држављанин Р.Србије никада раније није гласао, потребно је да, уз образац  Захтева за упис у бирачки списак за гласање у иностранству, попуни и додатни Захтев за упис у јединствени бирачки списак у Р.Србији.

Пријаву за гласање треба да поднесу и грађани који су на изборима 2012. године били на бирачким списковима, с обзиром да спискови за гласање у иностранству важе само за један изборни циклус.

Амбасада упућује молбу својим сународницима да информацију о одржавању избора и начину пријављивања за гласање проследе својим пријатељима и познаницима, како би сто већи број држављана Србије који желе да искористе своје гласачко право могао да се благовремено упише у Бирачки списак Амбасаде.

Захтев за упис у бирачки списак за гласање у иностранству и Захтев за упис у јединствени бирачки списак у Р.Србији можете наћи на овде


Ваше пријаве Амбасади Р. Србије у Атини можете доставити на следећи начин:


Поштом: Embassy of The Republic of Serbia 106 Vassilisis Sofias Ave, 11527 Athens, Greece         

Факс: +30 210 779 64 36  

e-mail: beograd@hol.gr

Контакт телефон Конзуларног одељења Амбасаде: +30 210 747 23 60 


Податак о месту уписа у бирачки списак можете проверити преко свог јединственог матичног броја на интернет страници Министарства правде и државне управе

Додатне информације доступне су на сајту Републичке изборне комисије,
email: izbori@parlament.rs,