Printer Friendly Version VAŽNO SAOPŠTENJE @ 13 February 2014 09:10 PM

PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI SRBIJI – upis u birački spisak


Povodom vanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji raspisanih za 16. mart 2014. godine, Ambasada R. Srbije u Atini obaveštava svoje državljane o proceduri upisa u birački spisak koja je preduslov za ostvarivanje glasačkog prava u Ambasadi R. Srbije u Atini.


Potrebno je da državljani R. Srbije Ambasadi dostave popunjenu prijavu za glasanje i jednu kopiju važećeg dokumenta R. Srbije (pasoš, lična karta ili vozačka dozvola). U cilju provere, primljene prijave će biti upućene opštinskim upravama u Srbiji na čijem se glasačkom spisku državljanin nalazi.


Krajnji rok za dostavljanje prijave je 15. februar 2014. godine.


Ukoliko državljanin R.Srbije nikada ranije nije glasao, potrebno je da, uz obrazac Zahteva za upis u birački spisak za glasanje u inostranstvu, popuni i dodatni Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak u R.Srbiji.


Prijavu za glasanje treba da podnesu i građani koji su na izborima 2012. godine bili na biračkim spiskovima, s obzirom da spiskovi za glasanje u inostranstvu važe samo za jedan izborni ciklus.


Ambasada upućuje molbu svojim sunarodnicima da informaciju o održavanju izbora i načinu prijavljivanja za glasanje proslede svojim prijateljima i poznanicima, kako bi sto veći broj državljana Srbije koji žele da iskoriste svoje glasačko pravo mogao da se blagovremeno upiše u Birački spisak Ambasade.


Zahtev za upis u birački spisak za glasanje u inostranstvu i Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak u R.Srbiji možete naći ovde


Vaše prijave Ambasadi R. Srbije u Atini možete dostaviti na sledeći način:


Poštom: Embassy of The Republic of Serbia, 106 Vassilisis Sofias Ave, 11527 Athens, Greece    

Faksom: +30 210 779 64 36

email: beograd@hol.gr

Kontakt telefon Konzularnog odeljenja Ambasade: +30 210 747 23 60


Podatak o mestu upisa u birački spisak možete proveriti preko svog jedinstvenog matičnog broja na internet stranici Ministarstva pravde i drzavne uprave
Dodatne informacije možete pronaći na sajtu Republičke izborne komisije,
e-mail: izbori@parlament.rs,