Printer Friendly Version Вучић и Вицас: Посета Ципраса у јануару додатни импулс сарадњи @ 19 December 2016 12:09 PM

Београд, 19. децембар 2016. године – Премијер Александар Вучић и председник грчког парламента Николаос Вицас сагласили се да ће посета грчког премијера Алексиса Ципраса Србији, договорена за крај јануара, бити додатни подстрек добрим односима двеју земаља.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Парламента Републике Грчке Николаосом Вицасом, са којим је разговарао о односима двеју земаља, јачању економске сарадње и ситуацији у региону.

Премијер Вучић је изразио захвалност на подршци Грчке европском путу Србије, као и на принципијелном и доследном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Србија придаје велики значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству двају народа. Морамо да радимо на повећању трговинске размене јер има много потенцијала који нису искоришћени, нагласио је он.

Премијер Вучић и председник Парламента Вицас разговарали су и о мигрантској кризи, која, и након затварања балканске руте, и даље оптерећује обе земље.

И за Србију и за Грчку је од кључног интереса очување стабилности у региону и што интензивнија сарадња у области безбедности, јер само сигуран регион омогућава одржив развој свих његових земаља, истакли су саговорници.

Србија се од почетка мигрантске кризе залагала за постизање јединственог европског приступа, као и за интензивнију координацију активности, пре свега са земљама на такозваној западнобалканској рути, нагласио је премијер Вучић.

Он је истакао да Србија посебну важност придаје међупарламентарном дијалогу и да је заинтересована за интензивирање сарадње у овој области.

Двојица саговорника су се сагласила да ће посета грчког премијера Ципраса Србији, договорена за крај јануара, дати додатни импулс добрим односима двеју земаља.