Printer Friendly Version Stipendije Vlade Republike Srbije za akademsku 2017/2018. godinu @ 23 March 2017 10:26 AM

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u u okviru konkursa za dodelu stipendija Vlade Republike Srbije, za kandidate iz Republike Grčke u akademskoj 2017/2018. godini obezbedilo je stipendije na osnovu važećeg Programa saradnje u oblasti obrazovanja sa Grčkom i to:
- Za poslediplomske studije ili istraživački rad u ukupnom trajanju od 20 meseci (najkraće trajanje stipendije 5 meseci, najduže 10 meseci)
- 5 stipendija za pohađanje letnjeg kursa srpskog jezika.


Krajnji rok za dostavu predloga kandidata je 25. maj 2017. godine.


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će konačnu odluku o prihvatanju kandidata za stipendije doneti do 30. juna 2017. godine.

  
Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu u Centru za srpski jezik kao strani jezik ove godine organizuje Letnji kurs za strane studente – stipendiste, u periodu od 10. do 28. jula 2017. godine.


Nastava će biti organizovana u tri nivoa u zavisnosti od prethodnog poznavanja srpskog jezika stranih studenata – polaznika kursa. Potrebno je da lista predloženih kandidata – polaznika kursa srpskog jezika sadrži podatak o poznavanju srpskog jezika. Prvog dana kursa biće organizovano testiranje.

Prijavne formulare možete pronaći ovde.