Printer Friendly Version Амбасадор Спасојевић предао акредитивна писма председнику Јерменије Сержу Саргсјану @ 21 April 2017 12:12 PM

Амбасадор Душан Спасојевић предао је 19. априла 2017. године акредитивна писма председнику Републике Јерменије Сержу Саргсјану. Амбасадор Спасојевић је постављен за амбасадора Републике Србије у Републици Јерменији на нерезиденцијалној основи, а покриваће је из Атине.
У разговору са јерменским председником, амбасадор Спасојевић је изразио жељу да се традиционално добри односи две државе, базирани на заједничком историјском контексту, као и на истим духовним вредностима и међусобном поштовању и симпатијама, током његовог мандата још више оснаже. Овом приликом, он је изразио захвалност на досадашњој принципијелној позицији Јерменије о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије.
Председник Саргсјан је честитао амбасадору Спасојевићу на постављењу пожелевши му успех уз наду да ће се постојећи интензиван политички дијалог између две државе наставити, као и да ће се проширити на друге области сарадње, у којимa постоји значајан простор за побољшање. На састанку је разговарано и о сарадњи две државе у мултилатералним форумима и потреби развоја билатералних економских односа.
Током боравка у Јерменији, поводом предаје акредитивних писама, амбасадор Спасојевић је имао и сусрете са министром иностраних послова Јерменије Едвардом Налбандијаном, председником јерменског парламента Галустом Сахакијаном и председником Владе Јерменије Кареном Карапетијаном. Посетио је и седиште јерменске Апостолске цркве, где се сусрео са Његовом светости католикусом Гарегином Другим.