Printer Friendly Version Ambasador Spasojević predao akreditivna pisma predsedniku Jermenije Seržu Sargsjanu @ 21 April 2017 12:34 PM

Ambasador Dušan Spasojević predao je 19. aprila 2017. godine akreditivna pisma predsedniku Republike Jermenije Seržu Sargsjanu. Ambasador Spasojević je postavljen za ambasadora Republike Srbije u Republici Jermeniji na nerezidencijalnoj osnovi, a pokrivaće je iz Atine.
U razgovoru sa jermenskim predsednikom, ambasador Spasojević je izrazio želju da se tradicionalno dobri odnosi dve države, bazirani na zajedničkom istorijskom kontekstu, kao i na istim duhovnim vrednostima i međusobnom poštovanju i simpatijama, tokom njegovog mandata još više osnaže. Ovom prilikom, on je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj principijelnoj poziciji Jermenije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.
Predsednik Sargsjan je čestitao ambasadoru Spasojeviću na postavljenju poželevši mu uspeh uz nadu da će se postojeći intenzivan politički dijalog između dve države nastaviti, kao i da će se proširiti na druge oblasti saradnje, u kojima postoji značajan prostor za poboljšanje. Na sastanku je razgovarano i o saradnji dve države u multilateralnim forumima i potrebi razvoja bilateralnih ekonomskih odnosa.
Tokom boravka u Jermeniji, povodom predaje akreditivnih pisama, ambasador Spasojević je imao i susrete sa ministrom inostranih poslova Jermenije Edvardom Nalbandijanom, predsednikom jermenskog parlamenta Galustom Sahakijanom i predsednikom Vlade Jermenije Karenom Karapetijanom. Posetio je i sedište jermenske Apostolske crkve, gde se susreo sa Njegovom svetosti katolikusom Gareginom Drugim.