Printer Friendly Version Свечано обележен почетак школске године Српске допунске школе у Лариси и Волосу @ 6 November 2017 12:49 PM

У Лариси је у суботу, 4. новембра 2017. године, свечано обележен почетак школске године Српске допунске школе. После пригодне молитве, коју је одржао отац Александар Гачић из Волоса, децу и родитеље поздравио је конзул Милан Вукосављевић, који је истакао значај допунске школе у одржавању и јачању веза са матицом и захвалио се родитељима који су препознали значај ове школе, учитељици Љубици Покрајац Псаррос и грчким пријатељима, који су понудили помоћ и уступили простор за одржавање школе. 

  

На свечаности су, поред деце и родитеља, присуствовали и Апостолос Сурладзис, помоћник градоначелника Ларисе, Ставрула Баксевану, директорка Центра за перманентно образовање, у чијим просторијама се одржава српска допунска настава, као и Немања Диковић, други секретар у Амбасади Србије у Атини.

Српска допунска се ове школске године први пут одржава у Волосу и Лариси и већ има 75 ученика (42 у Лариси и 33 у Волосу). Наставу изводи учитељица Љубица Покрајац Псаррос, у Волосу петком и у Лариси суботом.