Printer Friendly Version Svečano obeležen početak školske godine Srpske dopunske škole u Larisi i Volosu @ 6 November 2017 12:51 PM

U Larisi je u subotu, 4. novembra 2017. godine, svečano obeležen početak školske godine Srpske dopunske škole. Posle prigodne molitve, koju je održao otac Aleksandar Gačić iz Volosa, decu i roditelje pozdravio je konzul Milan Vukosavljević, koji je istakao značaj dopunske škole u održavanju i jačanju veza sa maticom i zahvalio se roditeljima koji su prepoznali značaj ove škole, učiteljici Ljubici Pokrajac Psarros i grčkim prijateljima, koji su ponudili pomoć i ustupili prostor za održavanje škole.

  

Na svečanosti su, pored dece i roditelja, prisustvovali i Apostolos Surladzis, pomoćnik gradonačelnika Larise, Stavrula Baksevanu, direktorka Centra za permanentno obrazovanje, u čijim prostorijama se održava srpska dopunska nastava, kao i Nemanja Diković, drugi sekretar u Ambasadi Srbije u Atini.

Srpska dopunska se ove školske godine prvi put održava u Volosu i Larisi i već ima 75 učenika (42 u Larisi i 33 u Volosu). Nastavu izvodi učiteljica Ljubica Pokrajac Psarros, u Volosu petkom i u Larisi subotom.