Printer Friendly Version Отварање изложбе „Србија и Грчка – 150 година борбе за Европски Балкан“ @ 26 January 2018 10:56 AM

У Амбасади Републике Србије у Атини у присуству начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића, начелника Генералштаба националне одбране Оружаних снага Грчке, адмирала Евангелоса Апостолакиса и директорке Историјског музеја Србије Душице Бојић отворена је изложба „Србија и Грчка – 150 година борбе за Европски Балкан“.

  
У поставци коју је припремио Историјски музеј Србије, приказани су најзначајнији тренуци у српско-грчким односима од потписивања првог Уговора о савезу 1867. године па све до 1960. године. Најумније и најзначајније личности два народа приказане су са циљем да се српски и грчки народ додатно повежу и да се подсетимо да је темељ на којима почива наш данашњи однос постављен пре век и по.

  
Амбасада Републике Србије у Атини на овај начин обележава велики јубилеј у односима две државе, а поставка ће остати трајно смештена у Амбасади и биће отворена за посете у терминима о којима ћемо накнадно обавестити заинтересовану јавност.