Printer Friendly Version Otvaranje izložbe „Srbija i Grčka – 150 godina borbe za Evropski Balkan“ @ 26 January 2018 10:58 AM

U Ambasadi Republike Srbije u Atini u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba nacionalne odbrane Оružanih snaga Grčke, admirala Evangelosa Apostolakisa i direktorke Istorijskog muzeja Srbije Dušice Bojić otvorena je izložba „Srbija i Grčka – 150 godina borbe za Evropski Balkan“.

  
U postavci koju je pripremio Istorijski muzej Srbije, prikazani su najznačajniji trenuci u srpsko-grčkim odnosima od potpisivanja prvog Ugovora o savezu 1867. godine pa sve do 1960. godine. Najumnije i najznačajnije ličnosti dva naroda prikazane su sa ciljem da se srpski i grčki narod dodatno povežu i da se podsetimo da je temelj na kojima počiva naš današnji odnos postavljen pre vek i po.

  
Ambasada Republike Srbije u Atini na ovaj način obeležava veliki jubilej u odnosima dve države, a postavka će ostati trajno smeštena u Ambasadi i biće otvorena za posete u terminima o kojima ćemo naknadno obavestiti zainteresovanu javnost.