Printer Friendly Version Прослава Дана Светог Саве у Грчкој @ 31 January 2018 04:38 PM

Дан Светог Саве у Атини ове године је прослављен уз свечану академију, која је одржана у петак 26. јануара у 19 часова, у позоришту „Мелина Меркури“. На Светосавској академији, која је први пут организована у Грчкој, учествовали су ученици Прве допунске школе из Атине, студенти Одсека за руски језик и књижевност и словенске студије Филозофског факултета Националног и Каподистријског универзитета.

  

У присуству амбасадора Републике Србије Душана Спасојевића и конзула Милана Вукосављевића са породицама, амбасадора Босне и Херцеговине Бранка Докића, оца Амброзија, генералног секретара Општине Глифада Орестиса Цангласа и бројних припадника српске дијаспоре, уметници, Срби који живе и раде у Атини извели су пригодан програм.

Програм је био разноврстан и веома квалитетан, организација и извођачи на високом, скоро професионалном нивоу, како доликује прослави дана оснивача српске школе и цркве.   

  


Захваљујући родитељима и ученицима Допунске школе на српском језику “Вук” први пут ове године у Лариси и Волосу свечано је обележен Дан Светог Саве. Уз звуке Светосавске химне преломљен је славски колач и одржан јавни час - трибина о лику и делу Светог Саве. Ученици су извели рецитал, а програм је завршен уз српско коло. Свечаност је употпуњена првом доделом ђачких књижица уз похвале за одличне оцене.

  

Прослава Дана Светог саве одржаће се и на Криту у суботу, 3. фебруара уз присуство амбасадора Републике Србије и конзула.