Printer Friendly Version PRVA ZVANIČNA POSETA SRPSKOG AMBASADORA KRITU @ 7 February 2018 09:12 AM

Ambasador Republike Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević posetili su ostrvo Krit od 1 – 4. februara 2018. godine. Ovo je bila prva zvanična poseta srpskog ambasadora Kritu u poslednjih nekoliko decenija i prva poseta predstavnika Ambasade Srpskoj dopunskoj školi, koja uspešno radi već osam godina. 


Tokom posete najvećem grčkom ostrvu održani su sastanci sa predstavnicima lokalne samouprave odnosno, zamenikom guvernera Evripidisom Kukiadakisom, predsednikom Parlamenta Krita Jorgosom Piculisom, gradonačelnikom Irakliona Vasilisom Labrinosom i zamenicom gradonačelnika Aristeom Plevri. Susreli su se i sa kritskim arhiepiskopom Irinejom. Sa šefom policije Irakliona Josifom Kanakusakisom dogovarana je saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

   


Predstavnici najvažnijih institucija Krita su, u svim razgovorima, isticali bratske odnose naših naroda i crkava i spremnost za produbljivanje i razvoj odnosa u svim sferama. Planira se da već u februaru delegacija sa Krita učestvuje na Sajmu turizma u Beogradu, a pokrenuta je i inicijativa za bratimljenje Irakliona i beogradske opštine Čukarica. Isto tako je istaknuta spremnost da se na svaki način pomogne srpskoj zajednici na Kritu.