Printer Friendly Version Сарадња општина из Србије и Грчке @ 23 February 2018 02:25 PM

Делегација са Крита предвођена председником критског Парламента Јоргосом Пицулисом посетила је 23. фебруара Градску општину Чукарица.

  

Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и председник Скупштине ГО Чукарица Милан Стојић угостили су и заменика гувернера Крита Никоса Ксилуриса и градоначелника Миноа Педијаде Захаријаса Калогеракиса.

Тема разговора са критском делегацијом била је братимљење Градске општине Чукарица са критском престоницом, градом Ираклионом, на чијем је челу градоначелник Василис Лабринос.

 

У среду, 21. фебруара у просторијама Општине Чајетина, председник општине Милан Стаматовић и градоначелница општине Истиа – Едипсос са острва Евија, Елени Ефстатиу, потписали су Повељу о братимљењу ова два града.

  
Челници две општине навели су да је Повеља потписана на обострано задовољство и да прати континуитет пријатељства и сарадње између наше две државе на свим нивоима, као и пријатељство два народа. Истакли су да је овај чин само почетак сарадње између два веома важна туристичка центра и да постоји широк простор за повезивање летњих и зимских туристичких центара. ширење религијског туризма и културне сарадње.