Printer Friendly Version Saradnja opština iz Srbije i Grčke @ 23 February 2018 02:32 PM

Delegacija sa Krita predvođena predsednikom kritskog Parlamenta Jorgosom Piculisom posetila je danas Gradsku opštinu Čukarica.

  

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i predsednik Skupštine GO Čukarica Milan Stojić ugostili su i zamenika guvernera Krita Nikosa Ksilurisa i gradonačelnika Minoa Pedijade Zaharijasa Kalogerakisa.

Tema razgovora sa kritskom delegacijom bila je bratimljenje Gradske opštine Čukarica sa kritskom prestonicom, gradom Iraklionom, na čijem je čelu gradonačelnik Vasilis Labrinos.

 

U sredu, 21. februara u prostorijama Opštine Čajetina, predsednik opštine Milan Stamatović i gradonačelnica opštine Istia – Edipsos sa ostrva Evija, Eleni Efstatiu, potpisali su Povelju o bratimljenju ova dva grada.

  

Čelnici dve opštine naveli su da je Povelja potpisana na obostrano zadovoljstvo i da prati kontinuitet prijateljstva i saradnje između naše dve države na svim nivoima, kao i prijateljstvo dva naroda. Istakli su da je ovaj čin samo početak saradnje između dva veoma važna turistička centra i da postoji širok prostor za povezivanje letnjih i zimskih turističkih centara. pirenje religijskog turizma i kulturne saradnje.