Printer Friendly Version Званична посета министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића Грчкој @ 21 May 2018 11:37 AM

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Младен Шарчевић, боравио је у званичној посети Грчкој од 16. до 18. маја. Током посете, министар Шарчевић је са својим грчким колегом, министром просвете, истраживања и вера у Влади Грчке Костасом Гавроглуом разматрао модалитете унапређења просветне сарадње две државе.

  
Поводом посете министра, у Амбасади Републике Србије у Атини одржан је пријем на којем су присуствовали просветни и културни радници из наше дијаспоре, као и студенти српског језика на Националном и Каподистријском универзитету из Атине. Том приликом, министар се упознао са радом Српске допунске школе у Атини, као и статусом српског језика на Атинском универзитету.


Министар Младен Шарчевић је, након боравка у Атини, у пратњи амбасадора и конзула отпутовао на Крит, где је у граду Хераклиону имао састанке са гувернером Крита, градоначелником Хераклиона и архиепископом. Министар је током боравка на Криту обишао Српску допунску школу и разговарао са ђацима и родитељима.