Printer Friendly Version Zvanična poseta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića Grčkoj @ 21 May 2018 11:39 AM

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, Mladen Šarčević, boravio je u zvaničnoj poseti Grčkoj od 16. do 18. maja. Tokom posete, ministar Šarčević je sa svojim grčkim kolegom, ministrom prosvete, istraživanja i vera u Vladi Grčke Kostasom Gavrogluom razmatrao modalitete unapređenja prosvetne saradnje dve države.

  
Povodom posete ministra, u Ambasadi Republike Srbije u Atini održan je prijem na kojem su prisustvovali prosvetni i kulturni radnici iz naše dijaspore, kao i studenti srpskog jezika na Nacionalnom i Kapodistrijskom univerzitetu iz Atine. Tom prilikom, ministar se upoznao sa radom Srpske dopunske škole u Atini, kao i statusom srpskog jezika na Atinskom univerzitetu.


Ministar Mladen Šarčević je, nakon boravka u Atini, u pratnji ambasadora i konzula otputovao na Krit, gde je u gradu Heraklionu imao sastanke sa guvernerom Krita, gradonačelnikom Herakliona i arhiepiskopom. Ministar je tokom boravka na Kritu obišao Srpsku dopunsku školu i razgovarao sa đacima i roditeljima.