Printer Friendly Version Премијера Аристофанове представе „Плуто“ у режији Никите Миливојевића у Епидаурусу @ 23 July 2018 02:11 PM

У античком театру Епидаурус у склопу најзначајнијег грчког позоришног фестивала („Епидаурус фестивал“), у петак 13. јула одржана је премијера Аристофанове представе „Плуто“ у режији Никите Миливојевића. Ово је био први пут да је страни режисер режирао неку представу која се извела на позорници најпознатијег и најстаријег активног театра на свету. Премијери је присуствовао и министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић и грчка министарка културе и спорта Лидија Коњорду.

  

Пред пуним театром, глумачка екипа у којој је био и српски глумац Ненад Маричић изазвала је овације гледалаца. Велико интересовање које је владало за овај пројекат и копродукцију Народног позоришта и Националног театра Грчке потврђено је тиме што је и сутрадан, 14. јула гледалиште у Епидаурусу било испуњено до последњег места. Представа наставља са турнејом по античким театрима у Грчкој, а крајем септембра би требало да гостује и у Београду.