Printer Friendly Version Premijera Aristofanove predstave „Pluto“ u režiji Nikite Milivojevića u Epidaurusu @ 23 July 2018 02:12 PM

U antičkom teatru Epidaurus u sklopu najznačajnijeg grčkog pozorišnog festivala („Epidaurus festival“), u petak 13. jula održana je premijera Aristofanove predstave „Pluto“ u režiji Nikite Milivojevića. Ovo je bio prvi put da je strani režiser režirao neku predstavu koja se izvela na pozornici najpoznatijeg i najstarijeg aktivnog teatra na svetu. Premijeri je prisustvovao i ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević i grčka ministarka kulture i sporta Lidija Konjordu.

  

Pred punim teatrom, glumačka ekipa u kojoj je bio i srpski glumac Nenad Maričić izazvala je ovacije gledalaca. Veliko interesovanje koje je vladalo za ovaj projekat i koprodukciju Narodnog pozorišta i Nacionalnog teatra Grčke potvrđeno je time što je i sutradan, 14. jula gledalište u Epidaurusu bilo ispunjeno do poslednjeg mesta. Predstava nastavlja sa turnejom po antičkim teatrima u Grčkoj, a krajem septembra bi trebalo da gostuje i u Beogradu.