Printer Friendly Version Обележавање Дана Светог Саве, оснивача српске цркве и школе у Грчкој @ 29 January 2019 12:57 PM

У Атини је, у суботу 26.01.2019. године у храму Светог Спиридона на Панкратију, служена литургија на српском језику, након које је пресечен славски колач. Истог дана, у Културном центру Атинске Архиепископије, одржана је свечана приредба уз програм који су извели ученици Прве српске допунске школе, студенти који изучавају српски језик на Филозофском факултету у Атини, као и српски уметници из Атине.

  


Светосавско наслеђе чувају у централној Грчкој ђаци Српске допунске школе у Волосу и Лариси. По одржаном јавном часу уз рецитал за родитеље у петак у Волосу и у суботу у Лариси, у недељу је први пут у Цркви Свете Петке у Волосу служена Светосавска литургија и освећена икона Светог Саве коју је српска школа добила на дар од Храма Светог Саве у Београду. По завршетку литургије отац Александар Гачић је преломио славски колач са учитељицом Љубицом Покрајац и ученицима Српске школе.