Printer Friendly Version Братимљење главног града Крита и Градске општине Чукарице @ 12 February 2019 08:25 AM

У суботу 9. фебруара 2019. у градској кући Града Ираклиона, потписана је Повеља о братимљењу Градске општине Чукарица и Града Ираклиона на острву Крит. Документ о братимљењу су потписали председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и градоначелник Ираклиона Василис Ламбринос уз присуство амбасадора републике Србије у Грчкој Душана Спасојевића и других бројних званица.

  
Домаћин градоначелник Ламбринос је у свом говору на церемонији поменуо да два народа српски и грчки имају дуге и традиционално блиске односе, али да оваква сарадња, која на конкретан начин приближава градове те везе учвршћује. Два места имају перспективу јачања сарадње у области туризма, образовања, културе, спорта и привреде. Градоначелник Ламбринос је поменуо и да на Криту живи значајна српска заједница која представља базу за успешан развој сарадње.


Градоначелник Чукарице Срђан Коларић је истакао да Чукарица јесте једна од највећих београдских општина и да оваква врста сарадње са Критом за њих много значи. Поменуо је да и Београд има потенцијале за развијање сарадње у области туризма. Позвао је грађане Ираклиона и Крита да посете Београд, који је постао важно туристичко средиште на Балкану. Локалне власти два места су овом приликом договориле да се сарадња настави у најскорије време, посетом делегације Ираклиона Београду, односно Чукарици.