Printer Friendly Version КРОС РТС У ОРГАНИЗАЦИЈИ СРПСКИХ ДОПУНСКИХ ШКОЛА У ГРЧКОЈ @ 21 May 2019 10:31 AM

   

  

Као и претходних година, српске допунске школе су и ове године организовале Крос РТС, традиционалну спортску манифестацију, која је прерасла у највећу атлетску манифестацију у Европи, придруживши се на тај начин хиљадама деце у Србији и дијаспори.
Српска допунска школа „Вук“ из Волоса и Ларисе, организовала је овогодишњи крос у Лариси, у суботу 18. маја. Након кроса, деца и родитељи су се придружили суграђанима на главном тргу и присуствовали промоцији српског туризма, у организацији Туристичке организација Србије и Туристичке организације Београда.
Прва допунска школа у Атини је и ове, као и претходне две године,  организовала крос на атлетској стази на стадиону Спортског друштва „Паниониос“. Крос је одржан у недељу, 19. маја. Полазницима српске школе придружили су се и атлетичари овог спортског друштва. На крају такмичења сви учесници су добили медаље и захвалнице, а посебна захвалност је исказана Спортском друштву „Паниониос“, које несебично помаже одржавање ове традиционалне манифестације.
Допунска школа на Криту, крос је организовала у суботу 8. јуна.  Пошто се Крос РТС на Криту сваке године организује у другом граду, овогодишњи, девети по реду, одржан је у Ираклиону, у градском парку, поред зидина старе тврђаве.