Printer Friendly Version KROS RTS U ORGANIZACIJI SRPSKIH DOPUNSKIH ŠKOLA U GRČKOJ @ 21 May 2019 10:36 AM

  

  

Kao i prethodnih godina, srpske dopunske škole su i ove godine organizovale Kros RTS, tradicionalnu sportsku manifestaciju, koja je prerasla u najveću atletsku manifestaciju u Evropi, pridruživši se na taj način hiljadama dece u Srbiji i dijaspori.
Srpska dopunska škola „Vuk“ iz Volosa i Larise, organizovala je ovogodišnji kros u Larisi, u subotu 18. maja. Nakon krosa, deca i roditelji su se pridružili sugrađanima na glavnom trgu i prisustvovali promociji srpskog turizma, u organizaciji Turističke organizacija Srbije i Turističke organizacije Beograda.
Prva dopunska škola u Atini je i ove, kao i prethodne dve godine,  organizovala kros na atletskoj stazi na stadionu Sportskog društva „Panionios“. Kros je održan u nedelju, 19. maja. Polaznicima srpske škole pridružili su se i atletičari ovog sportskog društva. Na kraju takmičenja svi učesnici su dobili medalje i zahvalnice, a posebna zahvalnost je iskazana Sportskom društvu „Panionios“, koje nesebično pomaže održavanje ove tradicionalne manifestacije.
Dopunska škola na Kritu, kros je organizovala u subotu 8. juna.  Pošto se Kros RTS na Kritu svake godine organizuje u drugom gradu, ovogodišnji, deveti po redu, održan je u Iraklionu, u gradskom parku, pored zidina stare tvrđave.