Printer Friendly Version ПРОСЛАВА ДАНА СВЕТОГ САВЕ @ 6 February 2020 10:00 AM

У Атини је, у суботу 25. јануара 2020. године у храму Светог Спиридона на Панкратију, служена литургија на српском језику, након које је пресечен славски колач.

  
Истог дана, у свечаној сали Седме општинске гимназије на Халандрију одржана je приредба уз програм који су извели ученици Прве српске допунске школе, студенти који изучавају српски језик на Филозофском факултету у Атини, као и српски уметници из Атине.

  
Српска допунска школа у Волосу и Лариси обележила је дан Светог Саве заједно са Симеоном Цомокосом, почасним конзулом Србије у Волосу, који је организовао пријем, 25. јануара у хотелу „Волос Палас“. Пригодном програму и пријему су присуствовали митрополит Игњатије, председник Парламентарне групе пријатељства Србије и Грчке Христос Букорос, заменици градоначелника Волоса и Ларисе, родитељи и деца из допунске школе и велики број припадника српске дијаспоре из ових градова.

  
Допунска школа на Криту организовала је 1. фебруара прославу у Трећој гимназији у Ираклиону, уз програм који су извели ученици ове школе. Поред великог броја припадника српске дијаспоре са целог Крита, присуствовали су и представници Ираклиона и грчке цркве.