Printer Friendly Version PROSLAVA DANA SVETOG SAVE @ 6 February 2020 10:06 AM

U Atini je, u subotu 25. januara 2020. godine u hramu Svetog Spiridona na Pankratiju, služena liturgija na srpskom jeziku, nakon koje je presečen slavski kolač.

  
Istog dana, u svečanoj sali Sedme opštinske gimnazije na Halandriju održana je priredba uz program koji su izveli učenici Prve srpske dopunske škole, studenti koji izučavaju srpski jezik na Filozofskom fakultetu u Atini, kao i srpski umetnici iz Atine.

  
Srpska dopunska škola u Volosu i Larisi obeležila je dan Svetog Save zajedno sa Simeonom Comokosom, počasnim konzulom Srbije u Volosu, koji je organizovao prijem, 25. januara u hotelu „Volos Palas“. Prigodnom programu i prijemu su prisustvovali mitropolit Ignjatije, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Grčke Hristos Bukoros, zamenici gradonačelnika Volosa i Larise, roditelji i deca iz dopunske škole i veliki broj pripadnika srpske dijaspore iz ovih gradova.

  
Dopunska škola na Kritu organizovala je 1. februara proslavu u Trećoj gimnaziji u Iraklionu, uz program koji su izveli učenici ove škole. Pored velikog broja pripadnika srpske dijaspore sa celog Krita, prisustvovali su i predstavnici Irakliona i grčke crkve.