Printer Friendly Version Šefovi diplomatije Grčke i Kipra u Hramu svetog Save sa ministrom Selakovićem @ 6 April 2021 09:05 PM

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sa šefovima diplomatija Grčke i Kipra Nikolasom Dendijasom i Nikosom Hristodulidisom obišao je danas Hram svetog Save i upoznao ih sa detaljima gradnje i unatrašnjim izgledom najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu.

Visoku delegaciju primili su predstavnici SPC-a, a grčki i kiparski gosti su već na ulasku pokazali interesovanje za svaki detalj u Hramu.

Šefovi diplomatija nisu krili oduševljenje mozaikom koji se prostire na površini od 15.000 kvadratnih metara, a ministar Dendijas je utiske prokementarisao rečima da je oduševljen i da hram, a posebno mozaik izgledaju spektakularno.

Na kraju posete hramu, predstavnici SPC darovali su goste, na čemu se posebno zahvalio ministar spoljnih poslova Kipra Nikos Hristodulidis.

  



Delegacija Grčke posetila kompaniju „Al Dahra Srbija‟


Ministri spoljnih poslova i ruralnog razvoja i hrane Grčke Nikolas Dendijas i Spilios Livanos posetili su danas popodne, u pratnji šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića kompaniju „Al Dahra Srbija‟ u Padinskoj Skeli.

Gosti iz Grčke i Kipra pokazali su interesovanje za razmenu iskustava sa „Al Dahrom", koja je vlasnik imovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), kao i za zajedničke investicije u poljoprivredi.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa Livanosom ranije i tom tim povodom preneo da su Grčke kompanije zainteresovane za ulaganje u Srbiju.

Ranije danas, šefovi diplomatija Srbije, Grčke i Kipra održali su trilateralni sastanak na kome su razgovarali o jačanju saradnje triju država, kao i evropskoj budućnosti naše zemlje. Postignut je dogovor da svakih šest meseci održavaju takve sastanke, kao i da će sledeći biti održan u Solunu.

Šef srpske diplomatije ispratio je večeras na aerodromu „Nikola Tesla‟ ministre inostranih poslova i visoke delegacije dve zemlje, koji su završili  posetu našoj zemlji.