Printer Friendly Version Патријарх српски Порфирије и амбасадор Спасојевић о српско-грчким односима @ 10 August 2022 08:52 AM

Патријарх српски Порфирије примио је 5. августа 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Душана Спасојевића, амбасадора Републике Србије у Републици Грчкој.

Разговор Патријарха и амбасадора био је посвећен начинима за даље учвршћивање и јачање традиционално добрих српско-грчких односа. Његова Светост Патријарх Порфирије је нарочито истакао да су дубоке историјске везе два народа крунисане пријатељским и братским односом Грчке државе, народа и Цркве показаним према Српској Цркви и српском народу током трагичних деведестих година прошлог века. „Грци су у том периоду били можда и једини прави и постојани пријатељи Срба, а огромну помоћ коју су нам тада пружили је оно што ми никада не смемо и нећемо заборавити“ нагласио је Патријарх.

Амбасадор Спасојевић је информисао Патријарха о бројним могућностима за унапређење сарадње две државе и два пријатељска народа, а нарочито о улози сестринских Цркава, Јеладске и Српске, у постизању тог циља.