Printer Friendly Version Patrijarh srpski Porfirije i ambasador Spasojević o srpsko-grčkim odnosima @ 10 August 2022 08:57 AM

Patrijarh srpski Porfirije primio je 5. avgusta 2022. godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Dušana Spasojevića, ambasadora Republike Srbije u Republici Grčkoj.

Razgovor Patrijarha i ambasadora bio je posvećen načinima za dalje učvršćivanje i jačanje tradicionalno dobrih srpsko-grčkih odnosa. Njegova Svetost Patrijarh Porfirije je naročito istakao da su duboke istorijske veze dva naroda krunisane prijateljskim i bratskim odnosom Grčke države, naroda i Crkve pokazanim prema Srpskoj Crkvi i srpskom narodu tokom tragičnih devedestih godina prošlog veka. „Grci su u tom periodu bili možda i jedini pravi i postojani prijatelji Srba, a ogromnu pomoć koju su nam tada pružili je ono što mi nikada ne smemo i nećemo zaboraviti“ naglasio je Patrijarh.

Ambasador Spasojević je informisao Patrijarha o brojnim mogućnostima za unapređenje saradnje dve države i dva prijateljska naroda, a naročito o ulozi sestrinskih Crkava, Jeladske i Srpske, u postizanju tog cilja.