Printer Friendly Version Представљање књиге „Краљ Милутин и манастир Бањска“ на Филозофском факултету у Атини @ 24 March 2023 11:05 AM

На Филозофском факултету Националног каподистријског унивезитета, у сарадњи са Амбасадом у Атини, одржана је промоција књиге „Краљ Милутин и манастир Бањска“ чији су аутори проф. др Влада Станковић, шеф Катедре и семинара за византологију и проф. др Јелена Ердељан, редовни професор Одељења за историју уметности на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

У промоцији су учестовали и декан Филозофског факултета у Атини проф. др Ахилеас Халделакис, као и др Полидорос Горанис, професор на факултету, а присутни су имали прилику да се упознају са животом и делима једног од најзначајнијих великана српске историје. Поред тога, декан Филозофског факултета у Атини проф. др Ахилеас Халделакис говорио је и о заједничким коренима два народа, како у историјском, тако и у религијском смислу, приказујући подударности црквених песама из средњовековног периода. У том духу, уприличено је и извођење српских и грчких црквених нумера од стране чланова црквеног хора.