Printer Friendly Version Predstavljanje knjige „Kralj Milutin i manastir Banjska“ na Filozofskom fakultetu u Atini @ 24 March 2023 11:06 AM

Na Filozofskom fakultetu Nacionalnog kapodistrijskog univeziteta, u saradnji sa Ambasadom u Atini, održana je promocija knjige „Kralj Milutin i manastir Banjska“ čiji su autori prof. dr Vlada Stanković, šef Katedre i seminara za vizantologiju i prof. dr Jelena Erdeljan, redovni profesor Odeljenja za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

U promociji su učestovali i dekan Filozofskog fakulteta u Atini prof. dr Ahileas Haldelakis, kao i dr Polidoros Goranis, profesor na fakultetu, a prisutni su imali priliku da se upoznaju sa životom i delima jednog od najznačajnijih velikana srpske istorije. Pored toga, dekan Filozofskog fakulteta u Atini prof. dr Ahileas Haldelakis govorio je i o zajedničkim korenima dva naroda, kako u istorijskom, tako i u religijskom smislu, prikazujući podudarnosti crkvenih pesama iz srednjovekovnog perioda. U tom duhu, upriličeno je i izvođenje srpskih i grčkih crkvenih numera od strane članova crkvenog hora.