Printer Friendly Version Stipendije Vlade Republike Srbije za strane državljane i letnja škola srpskog jezika - akademska 2023/2024 godina @ 11 April 2023 11:52 AM

Ministarstvo prosvete Republike Srbije, u okviru konkursa za dodeljivanje stipendija stranim državljanima na osnovu međunarodnih sporazuma i programa saradnje u obrazovanju, ponudilo je stipendije Vlade Republike Srbije i stipendije za letnju školu srpskog jezika za akademsku 2023/2024. godinu.

Za studente koji dolaze iz Grčke, ponuđene su stipendije za poslediplomske studije ili istraživački rad u ukupnom trajanju od 20 meseci (najkraće trajanje stipendije je 5 meseci, a najduže 10 meseci), i pet (5) stipendija za pohađanje letnje škole srpskog jezika.

Letnja škola srpskog jezika biće organizovana u periodu od 3. do 21. jula 2023. godine, a za vreme trajanja škole Republika Srbija će obezbediti troškove kursa srpskog jezika, kao i troškove smeštaja i ishrane.

Stipendije Vlade Srbije za postidiplomske studije ili istraživački rad obuhvataju:
- Besplatno usavršavanje
- Stipendiju u iznosu od 15 000 dinara mesečno
- Besplatnu uslugu smeštaja i hrane u ustanovama studentskog standard
- Osnovno zdravstveno osiguranje u skladu sa propisima i međunarodnim sporazumima
- Besplatnu boravišnu vizu
- Besplatno priznavanje srednjoškolskih i visokoškolskih diploma

Stipendije Vlade Srbije ne obuhvataju:
- Putne troškove prilikom dolaska i odlaska iz Republike Srbije
- Troškove javnog gradskog prevoza u Republici Srbiji
- Troškove radnih materijača za pohađanje programa usavršavanja.

Prijavni formular, sa potrebnom dokumentacijom, možete pronaći OVDE.

Molimo zainteresovane da obrate pažnju na dokumentaciju koja se traži za dobijanje stipendije, a koja je navedena na kraju prijavnog formulara.

Krajnji rok za dostavu predloga za letnju školu srpskog jezika je 5. jun 2023. godine, a za stipendije Vlade Republike Srbije 15. jul 2023. godine. Popunjene formulare sa potrebnom dokumentacijom treba poslati na email Ambasade u Atini.