Printer Friendly Version Стипендије Владе Републике Србије за стране држављане и летња школа српског језика - академска 2023/2024 година @ 11 April 2023 11:56 AM

Министарство просвете Републике Србије, у оквиру конкурса за додељивање стипендија страним држављанима на основу међународних споразума и програма сарадње у образовању, понудило је стипендије Владе Републике Србије и стипендије за летњу школу српског језика за академску 2023/2024. годину.

За студенте који долазе из Грчке, понуђене су стипендије за последипломске студије или истраживачки рад у укупном трајању од 20 месеци (најкраће трајање стипендије је 5 месеци, а најдуже 10 месеци), и пет (5) стипендија за похађање летње школе српског језика.

Летња школа српског језика биће организована у периоду од 3. до 21. јула 2023. године, а за време трајања школе Република Србија ће обезбедити трошкове курса српског језика, као и трошкове смештаја и исхране.

Стипендије Владе Србије за постидипломске студије или истраживачки рад обухватају:
- Бесплатно усавршавање
- Стипендију у износу од 15 000 динара месечно
- Бесплатну услугу смештаја и хране у установама студентског стандард
- Основно здравствено осигурање у складу са прописима и међународним споразумима
- Бесплатну боравишну визу
- Бесплатно признавање средњошколских и високошколских диплома

Стипендије Владе Србије не обухватају:
- Путне трошкове приликом доласка и одласка из Републике Србије
- Трошкове јавног градског превоза у Републици Србији
- Трошкове радних материјача за похађање програма усавршавања.

Пријавни формулар, са потребном документацијом, можете пронаћи ОВДЕ.

Молимо заинтересоване да обрате пажњу на документацију која се тражи за добијање стипендије, а која је наведена на крају пријавног формулара.

Крајњи рок за доставу предлога за летњу школу српског језика је 5. јун 2023. године, а за стипендије Владе Републике Србије 15. јул 2023. године. Попуњене формуларе са потребном документацијом треба послати на емаил Амбасаде у Атини.