Printer Friendly Version Пријем победника такмичења у превођењу са српског језика @ 30 November 2023 11:33 AM

29. новембар 2023. 

У Амбасади је уприличен пријем студената који су победили на такмичењу у превођењу са српског на грчки језик. У такмичењу је учествовало 20 студената са 119 преведених текстова са Одсека за руски језик и филологију и словенске студије Филозофског факултета Националног и каподистријског универзитета у Атини.

Овогодишње такмичење било је посвећено обележавању 90 година од рођења Јована Христића, једног од најзначајнијих српских песника, а радове студената прегледали су следећи чланови жирија: доц. др Војкан Стојичић, управник Катедре за неохеленске студије, проф. др Александра Јовановић, управник Катедре за англистику, мр Александра Милановић, асистент на Катедри за неохеленске студије, и Александра Вуковић, филолог и преводилац са грчког.

Троје најбољих студената награђено је петодневним путовањем у Србију. Победницима је у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије, организован смештај и исхрана у студентском дому, као и излети и обиласци знаменитости, уз подршку туристичких организација Београда и Новог Сада. Авио-компанија „Ер Србија“ обезбедила је попуст у износу од 90 одсто на цене карата за наградно путовање.