Printer Friendly Version Prijem pobednika takmičenja u prevođenju sa srpskog jezika @ 30 November 2023 11:41 AM

29. novembar 2023.

U Ambasadi je upriličen prijem studenata koji su pobedili na takmičenju u prevođenju sa srpskog na grčki jezik. U takmičenju je učestvovalo 20 studenata sa 119 prevedenih tekstova sa Odseka za ruski jezik i filologiju i slovenske studije Filozofskog fakulteta Nacionalnog i kapodistrijskog univerziteta u Atini.

Ovogodišnje takmičenje bilo je posvećeno obeležavanju 90 godina od rođenja Jovana Hristića, jednog od najznačajnijih srpskih pesnika, a radove studenata pregledali su sledeći članovi žirija: doc. dr Vojkan Stojičić, upravnik Katedre za neohelenske studije, prof. dr Aleksandra Jovanović, upravnik Katedre za anglistiku, mr Aleksandra Milanović, asistent na Katedri za neohelenske studije, i Aleksandra Vuković, filolog i prevodilac sa grčkog.

Troje najboljih studenata nagrađeno je petodnevnim putovanjem u Srbiju. Pobednicima je u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, organizovan smeštaj i ishrana u studentskom domu, kao i izleti i obilasci znamenitosti, uz podršku turističkih organizacija Beograda i Novog Sada. Avio-kompanija „Er Srbija“ obezbedila je popust u iznosu od 90 odsto na cene karata za nagradno putovanje.