| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Otkrijte Srbiju

Turistička organizacija Srbije i Turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Zlatibora, Niša, Kragujevca, Raške i Sokobanje organizuju niz manifestacija u Solunu, Larisi i Atini od 12. do 19. maja ove godine.

  

Promocija srpskog turizma, gastronomije, kulture i prirode biće praćene umetničkim programom i održaće se po sledećem rasporedu:

Solun – 14.05. 2019. godine od 19 do 21 čas, Mediterranean Cosmos 
Atina – 15.05.2019. od 19. do 21. čas, The Mall Athens
Larisa – 18.05. 2019. od 13. do 18. časova – Post Office

  

Svi su dobrodošli, ulaz je besplatan.


Poseta predsednika Skupštine grada Jagodine Korintu

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma je, na poziv gradonačelnika Aleksandrosa Pneumatikosa, boravio u grčkom gradu Korintu. Korint, koji se nalazi na Peloponezu jedan je od gradova pobratimljenih sa Jagodinom.

  

D. Marković Palma je tokom sastanka sa gradonačelnikom Korinta Aleksandrosom Pneumatikosom podsetio da je prijateljstvo Korinta i Jagodine naročito došlo do izražaja tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, kao i da je sam čin bratimljenja sva grada obavljen tokom trajanja bombardovanja. Građani ovog grada uputili su preko 120 tona pomoći gradu Jagodini, pre svega u hrani i medicinskim sredstvima tokom bombardovanja.
 


 
 
KROS RTS U ORGANIZACIJI SRPSKIH DOPUNSKIH ŠKOLA U GRČKOJ

  

  

Kao i prethodnih godina, srpske dopunske škole su i ove godine organizovale Kros RTS, tradicionalnu sportsku manifestaciju, koja je prerasla u najveću atletsku manifestaciju u Evropi, pridruživši se na taj način hiljadama dece u Srbiji i dijaspori.
Srpska dopunska škola „Vuk“ iz Volosa i Larise, organizovala je ovogodišnji kros u Larisi, u subotu 18. maja. Nakon krosa, deca i roditelji su se pridružili sugrađanima na glavnom trgu i prisustvovali promociji srpskog turizma, u organizaciji Turističke organizacija Srbije i Turističke organizacije Beograda.
Prva dopunska škola u Atini je i ove, kao i prethodne dve godine,  organizovala kros na atletskoj stazi na stadionu Sportskog društva „Panionios“. Kros je održan u nedelju, 19. maja. Polaznicima srpske škole pridružili su se i atletičari ovog sportskog društva. Na kraju takmičenja svi učesnici su dobili medalje i zahvalnice, a posebna zahvalnost je iskazana Sportskom društvu „Panionios“, koje nesebično pomaže održavanje ove tradicionalne manifestacije.


Obaveštenje o ukidanju viza za državljane Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Na osnovu sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Emirata, državljani Republike Srbije, nosioci običnih pasoša mogu bez vize da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata do 90 (devedeset) dana, kao i državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata na teritoriji Republike Srbije.


Poseta ambasadora fudbalskom klubu AEK

Ambasador Dušan Spasojević posetio je sedište fudbalskog kluba AEK iz Atine i razgovarao sa prvim potpredsednikom i izvršnim direktorom Minasom Lisandruom.

  

Fudbalski klub AEK je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, na inicijativu tadašnjih igrača i uprave (sadašnji predsednik kluba Dimitris Melisanidis je bio jedan od inicijatora), 7. aprila gostovao u Beogradu i odigrao prijateljsku utakmicu sa Partizanom u znak podrške srpskom narodu. Ambasador i izvršni direktor su razmatrali mogućnost da se u narednom periodu dostojno obeleži 20. godišnjica ovog gesta velikog prijateljstva, odnosno da AEK ponovo bude gost u Beogradu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova