| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu. Konkursi su otvoreni od 13. marta do 1. aprila 2019. godine. Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja mogu se pronaći na linku http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/. 


Pozorišna predstava "Zvezdana prašina"

Ambasada Republike Srbije u Atini, opština Lavrio i udruženje prijateljstva Lavrio - Aleksinac i "Teatar 91" iz Aleksinca pozivaju sve zainteresovane na predstavu "Zvezdana prašina", po tekstu Dušana Kovačevića, koju će izvesti ansambl "Teatra 91".

Predstava će se održati u Atini u nedelju, 24. marta u 12 časova u "New Star Art Cinema",  Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής. Ulaz je besplatan.
 


 
 
Poseta ambasadora fudbalskom klubu AEK

Ambasador Dušan Spasojević posetio je sedište fudbalskog kluba AEK iz Atine i razgovarao sa prvim potpredsednikom i izvršnim direktorom Minasom Lisandruom.

  

Fudbalski klub AEK je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, na inicijativu tadašnjih igrača i uprave (sadašnji predsednik kluba Dimitris Melisanidis je bio jedan od inicijatora), 7. aprila gostovao u Beogradu i odigrao prijateljsku utakmicu sa Partizanom u znak podrške srpskom narodu. Ambasador i izvršni direktor su razmatrali mogućnost da se u narednom periodu dostojno obeleži 20. godišnjica ovog gesta velikog prijateljstva, odnosno da AEK ponovo bude gost u Beogradu.


Izložba “Prvi svetski rat u očima dve slikarke: Karavija i Petrović” u Solunu

Dve žene, Srpkinja Nadežda Petrović i Grkinja Talija Flora-Karavija, učestvovale su u balkanskim ratovima i kao medicinske sestre i kao slikarke. Neposredni kontakt sa nasiljem i posledicama rata koje su doživele radeći u bolnicama dao je njihovim slikama jedan poseban karakter. Karakter koji se izgrađuje ženskim očima i sadrži osetljivost prema ratu, ljudskoj aktivnosti koja je do tada pripadala isključivo muškom svetu.

  
Organizacija: Muzej makedonske borbe u Solunu u saradnji sa Nacionalnim istorijskim muzejom u Atini, Narodnim muzejom u Beogradu, Istorijskim muzejom Srbije u Beogradu i Trećim korpusom Vojske Grčke.
Urednici: dr Stavrula Mavrojeni, vanredni profesor i direktora Centra za istraživanje makedonske istorije i dr Dušica Bojić, direktor Istorijskog muzeja Srbije.

  
Izložba će trajati od 29. marta do 30. juna


Potpisivanje Memoranduma o razumevanju Zaštitnika građana Srbije i Grčke

U Atini je 21. februara 2019. godine na marginama konferencije koju je povodom 20 godina postojanja organizovao grčki Ombudsman potpisan Memorandum o razumevanju između institucija Zaštitnika građana Srbije i Grčke. Memorandum je u ime Republike Srbije potpisao zaštitnik građana Zoran Pašalić, a u ime Grčke ombudsman Andreas Potakis. Memorandum bliže uređuje saradnju dve nezavisne institucije posvećenu zaštiti prava građana. Potpisivanju ovog dokumenta u zgradi Parlamenta Grčke prisustvovao je i ambasador Republike Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.  

  


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova