| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Nikola Tesla – čovek iz budućnosti

U saradnji Muzeja antičke grčke tehnologije Kocanas (adresa Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι) i Muzeja Nikole Tesle iz Beograda, u četvrtak 16. oktobra svečano je otvorena izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti“.


Izložba će trajati do 31. januara 2020. godine.


Ambasador Dušan Spasojević sa ministrom životne sredine i energetike u Vladi Grčke Kostisom Hacidakisom

Atina, 14. oktobar 2019. godine - Ambasador Republike Srbije u Atini Dušan Spasojević susreo se sa ministrom Kostisom Hacidakisom, zaduženim u Vladi Grčke za životnu sredinu i energetiku.


Ambasador i ministar Hacidakis razgovarali o saradnji dve države u oblasti energetike, zajedničkim projektima i potencijalima za intenziviranje ekonomske saradnje uz infrastrukturno povezivanje dve zemlje u kontekstu regionalnog povezivanja.

  


 
 
Ukidanje viza za građane Republike Jermenije, nosioce običnih pasoša

Vlada Republike Srbije donela je odluku da ukine vize za građane Republike Jermenije, nosioce običnih pasoša.
Prema ovoj odluci, svi građani Republike Jermenije će moći da uđu, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije najduže do devedeset (90) dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od sto osamdeset (180) dana.

Odluka stupa na snagu 2. novembra 2019. godine.


Ambasador Spasojević razmotrio saradnju u oblasti turizma sa grčkim ministrom Harisom Teoharisom

Atina, 21. oktobar 2019. godine – Saradnja u oblasti turizma Srbije i Grčke donosi samo pozitivne vesti, složili su se ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i ministar za turizam Grčke Haris Teoharis. Preko milion srpskih turista u Grčkoj sa jedne strane, kao i Grci koji su najbrojniji turisti u glavnom gradu Srbije, najbolji su dokaz poverenja i prijateljstva između naše dve zemlje. I dalje postoji prostor za intenziviranje ove saradnje, povećanje broja turista i proširenje lepeze destinacija na koje dolaze. To su ciljevi koje dve države u oblasti turizma zajedno ostvaruju, konstatovano je na održanom sastanku. 


Školska biblioteka Srpske dopunske škole „Vuk“ u Volosu i Larisi

U Volosu i Larisi je, treću godinu za redom, počela sa radom Srpska dopunska škola „Vuk“. Od ove jeseni škola je obogaćena i školskom bibliotekom, koja se nalazi u prostorijama Centra za permanentno obrazovanje u Volosu, gde se i održava nastava dopunske škole u ovom gradu.
Biblioteka je obogaćena velikim brojem knjiga koje su donirali vaspitači i pedagozi iz Srbije, koji su u organizaciji Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, boravili u Volosu i Larisi u okviru studijske posete vrtićima i školama u Grčkoj.

  


Podsećamo da Srpska dopunska škola „Vuk“ u Volosu i Larisi uspešno radi od školske 2017/18 godine, od kada je ušla u sistem dopunskih škola čiji rad koordinira i finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Pozivamo sve naše sunarodnike koji žive u ovoj regiji i imaju decu školskog uzrasta, da uključe svoju decu u rad ove škole. Informacije se mogu dobiti kod nastavnice Ljubice Pokrajac Psaros, telefon 695 139 8574. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova